Tandem Emzirme

Hamileyken emzirme,  güvenlik ve yapmanız gerekenler.

Hamileyken emzirmeye başladıysanız aklınıza çeşitli sorular gelecektir, bazen bu sorular endişelenmenize ve aceleci davranmanıza sebep olabilir, bu sorulardan birkaçı ise ;

-Hamileyken emzirmem güvenli mi?

-Hamileyken emzirmem fetüsü nasıl etkileyecek?

-Tek seferde iki bebek emzirebilir miyim?

-Hamileliğim diğer çocuğumu nasıl etkileyecek?

Kendinize sorduğunuz bu sorular ve hissettiklerinizin tamamı anlaşılabilir şeylerdir.

Hamileyken emzirmek güvenli mi?

Birçok kadın hamileyken emzirdiğinde rahminde hafif kasılmalar hissedebilir ve endişelenir ancak sağlıklı bir gebelikte bu kasılmalar erken doğuma neden olmaz. Emzirme ve kasılmalar sırasında küçük bir miktar Oksitosin hormonu salgılanır ve bu hormon küçük bir miktarda olduğu için erken doğuma neden olmaz. Bu kasılmalar fetüse zarar vermez ancak nadiren de olsa düşüğe sebep olabilir. Hamilelik döneminde bazı hormonlar sütünüzden çocuğunuza geçse de bu durum çocuğunuz için bir herhangi bir risk teşkil etmez.

Hamilelik sırasında emzirme genellikle güvenli kabul edilse de, yine de dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır;

-Eğer yüksek riskli bir hamilelik veya erken doğum riski varsa,

-Eğer ikizleriniz olacaksa,

-Rahim ağrısı veya kanaması yaşıyorsanız, emzirmeyi bırakmanın iyi bir seçenek olup olmadığını mutlaka doktorunuzla görüşün.

Emzirdiğim çocuğum hazır mı? Ben hazır mıyım?

Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise emzirdiğiniz çocuğunuzun sütten kesilmeye hazır olup olmadığıdır. Bu durumu etkileyen faktörler çocuğunuzun kişiliği, yaşı ve çocuğunuzun psikolojik ve fiziksel durumudur. Hamileliğin 4. Ya da 5. aylarında süt miktarı azalabilir, bundan dolayı emzirdiğiniz çocuğunuzun memeyi bırakması daha kolay hale gelebilir. Diğer taraftan çocuğunuz sütten kesilmeye hazır olamayabilir.

Benzer şekilde kendinizi çocuğunuzu sütten kesip kesmemek konusunda sorgulayabilirsiniz, ayrıca hamileliğiniz sırasında emzirdiğiniz çocuğunuzun bakımı ve emzirmenin çocuğunuz için önemli olup olmamasıdır. En az altı aylık olan ve anne sütü içen bebeklerin gelişimini izlemek çok önemlidir, bebeğin düzgün beslendiğinden emin olmak için ek gıdalar kullanılabilir.

Hamileyken emzirmenin potansiyel zorlukları ve ortaya çıkabilecek sorunlar

Gebelik sırasında emzirmenin bazı faydaları olsa da, çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir, örneğin bulantı ve ağrılı meme uçları sorunları gibi. Emziren annelerin yaklaşık % 75’inde meme ucu çatlakları oluşabilmektedir.

Birçok kadının kendisini yorgun hissetmesine hamilelik neden olabilir ve yorgun hissetmek gebeliğin normal bir parçasıdır, bu durumdan dolayı gebeye daha fazla enerji gerekir ve gebe emzirmek için tedirginlik yaşayabilir ancak emzirmek yorucu değildir, oturarak veya uzanarak emzirmek sizi dinlendirebilir.

Yeni doğanın kolostrumuna ne oldu?

Emziren kadınların bir diğer ortak endişesi, zaten emzirirken yeni doğan bebek için kolostrum üretmenin doğal süreci bozulmasıdır.Büyük çocuğunu bir göğüsten hamileliğin sonuna doğru beslemeniz önerilir. Bununla birlikte, kolostrum üretimi, sonraki gebelik sırasında vücudun hormonal değişiklikleriyle tetiklenir. Emzirmenin gerçekleşmesine bakılmaksızın, göğüsler kendi isteği ile kolostrum üretmeye dönecekler gibi görünüyor.

İyi Beslenin

Eğer hamileyken emzirmeye karar verirseniz, iyi beslenmek emzirdiğiniz çocuğunuz ve doğacak çocuğunuz için çok önemlidir, eğer emzirdiğiniz çocuğunuz altı aydan büyükse günlük ek olarak 650 kaloriye ihtiyacınız vardır, eğer emzirdiğiniz çocuğunuz anne sütü dışında diğer gıdalarla da besleniyorsa günlük ek olarak 500 kaloriye ihtiyacınız vardır.

Sonuç olarak emzirdiğiniz dönem ve hamilelik döneminiz çakıştığında, emzirdiğiniz çocuğunuzun ve doğacak bebeğinizin ihtiyaçlarına göre davranmalısınız.

20 YILLIK

TECRÜBE

7/24

HİZMET

100'DEN

FAZLA BAYİİ

10.000'DEN

MUTLU MÜŞTERİ
konya reklam ajansı