Emzirirken Botoks Yaptırmak Güvenli mi?

Doğum sonrasında bir çok kadın hamilelik esnasında yapamadıkları bir çok şeyi yapmak yiyemedikleri bir çok yemeği yemek isterler.Ancak emzirirken bir çok ilacı ve ürünü kullanırken dikkatli olmakta fayda var.Çünkü bazı ilaç ve ürünler emzirme yolu ile bebeğinize ulaşabilir. Bir çok hekim emziren annede botoks kullanıp kullanmamakta kararsızdır. Botoksun hammaddesi ‘’Clostridium botulium’’ adı verilen bir mikrop çeşididir ve anne sütü ile bebeğinize transfer edilebilir.Mikrop tarafından üretilen toksinler felce sebep olabilir. Botulium toksin eğitimli sağlık kuruluşları tarafından verilse bile çok tehlikeli olabilir. Sonuç olarak Botoks konusunda bir çok hekiminde meşru bir kaygısı vardır.

ARAŞTIRMALAR NE DİYOR?

Araştırmalar Botoxsun anne sütüne etkilerini araştırmadılar ve anne sütüne geçip geçmediğini bilmiyorlar.Botoks kaslara enjekte edilerek kasları felç eden bir toksindir.Eamziriken yada emzirmeyi planlayan annelerin mutlaka doktorları ile görüşmesi gerekir. Aşağıdaki fda nın yayınladığı belgede daha detaylı bilgiye ulaşılabilir.
https://www.fda.gov/downloads/drugs/drugsafety/ucm176360.pdf

SÜTÜMÜ SAĞARAK ATABİLİRMİYİM?

Anne sütündeki zararlı maddeleri sağarak attığını düşünme bir çok kadında yaygındır.Bazı ilaçlardan sonra doktorlarında geçici bir süre önerdiği bir yöntemdir.Süt sağmak anne sütündeki zehirli maddeleri atmaz. Bunun yerine, sindirim alma şansınızı azaltır ve maddenin kanınızdan ve
sütünüzden metabolize olmasına bağlı olarak arzı korumaya yardımcı olur. Emzirmeye devam etmek için maddenin sütünüzde metabolize olması gerekecek. Bebeğinizin anne sütüne metabolize olması için gereken süre hakkında bir araştırma yoktur.. Alkol veya diğer ilaçların aksine, Botox bir seferde aylardır yerel dokuda kalır . Sonuç olarak anne sütünü sağma muhtemelen etkili bir çözüm olmayacaktır.

Emziriyorsanız Botox yaptırmadan önce doktorunuzla konuşun. Anne sütünü nasıl etkileyebileceğini araştıran bir araştırma yok, bu nedenle siz ve doktorunuz emzirmeyi bitirmeyi bekleyip Botox tedavisini sonraya erteleyebilirsiniz.

TIBBİ SEBEPLERDEN DOLAYI BOTOKS KULLANALAR NE YAPABİLİR?

Doktorunuz migren yada kas hastalığı gibi durumlarda Botoks kullanıyor ise emzirme süresince alternatif ve emniyetli tedaviler deneyebilir.
Birçok migren ilacı emzirirken emniyetli değildir. Asetaminofen (Tylenol) veya ibuprofen (Advil, Motrin) gibi bazı tezgah üstü (OTC) ağrı kesici ilaçlar biraz rahatlama sağlayabilir. Emzirirken emniyetli dozajlar hakkında doktorunuzla konuşun. Diyet değiştirirseniz, gıda tetikleyicileriniz varsa migreni yönetmenize yardımcı olabilir. Kas sertliği için Botox kullanıyorsanız masaj tedavisi yardımcı olabilir. Asetaminofen (Tylenol) veya
ibuprofen (Advil, Motrin) gibi OTC ilaçlarını da kullanabilirsiniz. Bazı uzantılar veya alıştırmalar da yardımcı olabilir.

Kozmetik Botoks Alternatifleri

Botoks için ortak bir alternatif yüz akupunkturudur. Yüz akupunkturu yüzün yüzeyine küçük iğneler sokarak çalışır. Yüz akupunkturunun cilt esnekliği üzerindeki etkileri üzerine yapılan küçük ölçekli bir araştırmaya katılanlar önemli derecede iyileşme gördü. Bununla birlikte, bu tedavinin etkinliği ve güvenliği üzerine araştırma sınırlıdır. Sulu yemek ve dengeli bir diyetle cildinizin görünümünü de değişebilir. Dengeli bir diyet bebeğinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Diyetinizdeki vitaminler ve diğer besinler anneden bebeğe anne sütüyle aktarılır.

SONUÇ

Botoks hem tıbbi hem de kozmetik nedenlerle kullanılan bir tedavidir. Anne sütü ile Botoks’un etkileri incelenmemiştir. Emniyetli oynamak için, muhtemelen Botoks işlemlerini yapmak için emzirmeyi bitirene kadar beklemek en iyisidir. Beklemek bir seçenek değilse, potansiyel komplikasyonlar ve alternatifler hakkında doktorunuzla konuşun.

20 YILLIK

TECRÜBE

7/24

HİZMET

100'DEN

FAZLA BAYİİ

10.000'DEN

MUTLU MÜŞTERİ
konya reklam ajansı