Anne Sütünün Kalitesini Arttırma

Emziren anneler bazen anne sütünün kalitesinden endişe eder. Neyse ki bebeğiniz için üretilen süt daima beslenme açısından bebeğiniz için idealdir. Zayıf beslenen anneler bile kaliteli anne sütü üretirler, çünkü vücut bebeği beslemek için annenin vücudundan besin alır. Hala endişeleniyorsanız, doktorunuza danışarak kendinize güvenebilmek açısından beslenmenize ekleye bileceğiniz bazı şeyler vardır.

Aşama 1

Kendi beslenmenize vitamin ve minareller ekleyebilirsiniz. Anne sütü, sizin ne yediğinize bakılmaksızın ihtiyaç duyduğu tüm gerekli vitamin ve minaralleri içerecek olsa da, dikkat etmeniz gereken birkaç şey vardır. Bir vegan iseniz sütünüz sadece hayvansal ürünlerde bulunan B12 vitamini eksikliği olabilir. Bir vitamin takviyesi kendi seviyenizi kolayca yükselterek bebeğinize yeterli olmanızı sağlar. Özellikle hamileyseniz veya emziriyorsanız herhangi bir takviyeyi almadan önce doktorunuzun onayını almayı unutmayın. Güneş ışığına maruz kalma sırasında vücudunuz tarafından üretilen D vitamini, fazla güneşlenmeyen emziren anneler ve bebekler için başka bir endişe alanı.

Aşama 2

Yağların besin değerlerine dikkat edin. Anne sütü ile beslenen bebeğinize,  sizin diyetiniz trans yağlar bakımından yüksek ise süt yolu ile bebeğinize de sağlıksız besinler vermiş olursunuz. Anne sütü herhangi bir formül mamadan daha yüksek kalitededir. Keten tohumu ve balık yağı tüketen anneler sütlerinde, omega-3 yağ asitleri gibi beyni geliştiren vitaminlere sahiptirler; bu nedenle bu gıdaları pek almazsanız sütünüz diğer annelerden daha düşük kalitede olduğu düşünülür. Tereyağı, yumurta ve zeytinyağı içinde bulunan omega-6 yağları anne sütünün kalitesine katkıda bulunan önemli bir yağ türüdür.

Aşama 3

Bebeğinizin bezlerine dikkat edin. Bebeğinizin çişi sütün kalitesi ve miktarı hakkında size çok şey söyleyebilir. La Leche League İnternational’a göre bebeğinizin 24 saatlik zaman diliminde altı çişli bez ve 3 tane, en az 1 TL demir para büyüklüğünde kaka görülmeli. Dördüncü haftadan sonra bazı bebeklerin kaka yapma sayısı azalabilir. Bu durum yüksek kaliteli bir sütün iyi bir şekilde alındığını gösterir.

Aşama 4

Bebeğinizin kilo artışı çizelgesini çizin. Anne sütü ile beslenen bir bebek doğum kilosuna 2 haftada geri dönmeli ve anne sütüyle beslenen bebek 3-4 ayında ortalama kilo artışı günde 30 gr olmalıdır. Çocuk doktorunuzun ofisinde boy  ve ağırlık grafiklerinde geride kalıyor ise  sorun büyük olasılıkla niceliklidir.Bu yüzden çocuk doktorunuz yada emzirme danışmanınız ile konuşup sütünüzü arttırma yoluna gidebilirsiniz.

İpuçları:

Çoğu kadının anne sütünün kalitesinde bir problem olmadığını unutmayın. Sağlıklı olduğunuz sürece anne sütü bebeğiniz için mümkün olan en iyi besin olarak kalır. Endişeleriniz varsa, bir emzirme danışmanı ya da diyetisyen bebeğinizin ihtiyacı olan her şeyi aldığından emin olmak için sizin diyetinizi değerlendirebilir.

20 YILLIK

TECRÜBE

7/24

HİZMET

100'DEN

FAZLA BAYİİ

10.000'DEN

MUTLU MÜŞTERİ
konya reklam ajansı